Feeds

Saturday, October 10, 2015

Saat Engkau Bujang

Perkongsian : Saat Engkau Bujang
Bismillahirrahmanirrahim.
Buat sahabat-sahabat yang masih belum berkeluarga (bujang). Suatu ketika melihat orang lain seronok dan gembira dengan pasangan, pasti terselit perasaan cambest tengok kemesraan orang yang sudah menikah. Suatu ketika melihat rakan-rakan memegang anak, pasti terselit perasaan cambest tengok kemesraan ibu dan anak yang terjalin.
Sesuatu yang sering kamu lupa semasa hidup sebelum berkeluarga adalah nikmat masa bersendirian. Saat kamu punya peluang yang terbentang sangat-sangat luas untuk membaca al-Quran bila-bila masa yang kamu suka, peluang untuk kamu bertahajjud pada mana-mana waktu yang kamu selesa, peluang untuk kamu fokus semasa solat fardhu.
Tidak semestinya dengan perkahwinan sahaja kamu akan menikmati kebahagiaan, Allah beri jalan yang luas untuk merasai kebahagiaan walaupun semasa bujang. Kamu punya ruang dan peluang yang sangat luas dan lebar untuk menumpahkan kudrat kepada jalan-jalan kebajikan, ayuh! gunakan tenaga mudamu untuk ummah.
Saudariku sayang,
Ramai yang mencemburui nikmatnya waktu semasa bujang tatkala membaca al-Quran seberapa lama yang kita suka tanpa adanya makhluk-makhluk halus yang comel menarik al-Quran dari tangan kita.
Ramai yang mencemburui nikmatnya waktu semasa bujang tatkala solat tanpa adanya makhluk-makhluk halus yang comel memanjat badan semasa rukuk, duduk di atas belakang semasa sujud, menarik telekung dan tudung semasa qiyam.
Ramai yang mencemburui nikmatnya waktu semasa bujang tatkala kamu sedang membersihkan diri di kamar mandi tanpa ada ketukan demi ketukan, gendangan-gendangan yang bertalu di pintu dari makhluk-makhluk halus yang comel itu smile emoticon
Anak.
Mereka tidak minta untuk hadir ke dunia, tetapi kehadiran mereka penuh dengan warna suka dan duka. Memang kamu akan merasa seronok, suka, geram nak gigit dan kunyah sampai lumat seterusnya telan sebab keletah mereka sangat comel. Tapi, tidak setiap masa dan saat kecomelan mereka kekalkan. Ada ketikanya, langsung tak comel dan kamu akan turut sama menjadi tak comel bila mereka sedang bertantrum smile emoticon
Nikmatilah masa bujangmu, kelak engkau akan mencemburi masa-masamu dan engkau lebih menghargai waktu bersendirian.
Sahabatmu,

Sunday, April 26, 2015

Giveaway 1st Luarteko.Blogspot.com

Assalamualaikum :)


TAMAT
23 Mei 2015

Sunday, July 13, 2014

"Giveaway Simple Bah"

Assalamualaikum

 
Jemput JOIN KLIK sini

Friday, July 11, 2014

Segmen : Nak Kad Raya dari Asyu

Assalamualaikum


Pengalaman ketika berpuasa :

Memasak sahur utk kawan.. :) seramai lebih kurang 6-7 orang.. kira dlm seekor ayam jugak lah kan... masa tu la skill memasak diuji.. apepun dorang mkn sampai habis jugak :) pagi2 dlm pkul 4 dah kene bangun masak..kalau masak lambat diorang nak mkn pkul bp kan.. feeling ibu-ibu pulak masa tu ^_^

 Tag :

Tamat 10/7/2014

Segmen: Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno

Assalamualaikum

klik banner


**10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno
**Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 
**Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014


Tamat : 14 Julai @3pm


Thursday, July 10, 2014

Segmen : Saya Nak Kad Raya by Wawa !

Assalamualaikum ^_^


15 pcs x 15 kad raya
 5 pcs x 5 Bookmarks & Card Limited Edition by Wawa


Tarikh sah minggu ini sahaja !
20 orang yang terpilih sahaja akan dapat !
Jika ramai akan ditambah lagi in shaa Allah :) 

Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80

Assalamulaikum


klik banner untuk join

Hadiah yang menarik akan menanti anda. Diantaranya adalah :
1) Duit Raya bernilai RM50
2) Duit Raya bernilai RM30
3) Duit Raya bernilai RM20

Tarikh Tutup : 21 Julai 2014
Tarikh Keputusan : 25 Julai 2014

It's July Giveaway


Klik banner untuk join!

Banyak hadiah disediakan. Mencari pemenang masing-masing. Kalau nak jadi salah seorang daripadanya, mehh pakat join giveaway ni!

Antara hadiah yang disediakan ialah cash RM50, Pretzel cookies, Shawl, Blouse and many more.
Anda mungkin orang yang bertuah itu! Mehh join :D

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Assalamualaikum


Alhamdulillah berpeluang join segmen 2 pulak
harap ada rezeki kali ni :)

Segmen 2 kali ini menawarkan hadiah MINI POWER BANK, namun kali ini ada DUA MINI POWER BANK untuk dihadiahkan kepada DUA BLOGGER YANG BERTUAH


wassalam~

Monday, April 7, 2014

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy

Assalamualaikum



due daye : 10/4/14

Sunday, March 30, 2014

MEMBASUH

Assalamualaikum..

mOga ALLAH redhO dengan perkongsian yg sedikit dari saya..
cuma nak sharing sikit satu minat baru... sejak akhir2 ni.. pantang pulak nampak baju banyak2 dalam mesin basuh... minat membasuh lebih dari minat memasak.. ape cer?? ape2 ni kene seimbang ye cik diri sendiri ^_^ ... satu lagi bile dah basuh nak je baju tu cepat2 kering.. kadang2 tanga malam sanggup je settlekan basuh baju.. nikmat tak terkata... rasa macam bahagia pun ade...

oklah, itu je perkongsian minat baru yang nk di kongsi
tak boleh taip banyak2..
dah masuk subuh..
jOm solat
jangan lengah2..

wassalam~

0604
bilik tst

Wednesday, March 19, 2014

ya..hari ni bertarikh 19/3/2014(rabu)

Assalamualaikum...
sudah lama tak mengarang di sini.. ini yang pertama untuk tahun 2014..
 pertama kali..

dipanjatkan rasa syukur kepada sang pencipta memberi peluang kepadaku hidup...
semOga aku mengambil  manfaat atas nikmat dan peluang yang diberiNya...InshaALLAH

alhamdulillah ku panjatkan rasa syukur padaMu ya ALLAH lebih kurang jam 12:30 pagi..
aku dan ayah mash belum tidur... beberapa perkara dikOngsikan 


1)KERJA
aku khabarkan pada ayahda untuk mohon kerja  dan memerlukan aku ke ipOh untuk mengisi bOrang dan sebagainya... aku juga khabarkan pada ayahda sahabat S saya sudah bekerja sama dengan pekerjaan yang ingin ku pOhOn.. mOtif aku cerita? supaya ayahda bagi ku pOhon pekerjaan tu... Alhamdulillah, dengan izin ALLAH dipermudahkan..ayah dah bg greenlight... even sebelum tu aku cakap pasal pekerjaan ni, ayah just dengar dan senyap.. tiada kata-kata.. yang mana tidak mengiyakan atau mentidakkan.. sO aku ditengah2..terfikir ayah ni bagi ke tidak?... kebetulan juga ade kawan sek ren 
(Sahabat Z) dulu turut bekerja di situ... cerita juga sahabat z juga pernah keje camtu n then mudah bile die di interview bahagian perangkaan.. knp?? sebab sahabat z bagitahu pengalaman keje dia.. sO aku super duper teruja nak apply...^^, Dalam masa yang sama ade juga dibualkan berkenaan kerja2 lain ;)

2) E. M. N.
whats E. M. N. ? mesti ade yang tanya kan...ini sOmething yang termasOk dalam perbualan bersama ayahda.. berkaitan E.M.N. ni aku sembangkan bersama ayah perihal Sahabat H. terasa mudah sangat Alhamdulillah ^^, . Selain tu, Ayah bertanya pada ku perihal abg, dalam masa yang sama ayah nak carikan kwn(ppuan) untuk abg... dan bgitahu la P ni keje ...... . Okay dah kerja yang diberitahu..Tapi,ku khabarkan pada ayahda abg dah de kwn.. Org Melaka tu.. then ayah katakan"jauhnya"... then ayah tanya padaku perihal yang sama, tapi kali ini tanya bg pihak adik lelakiku pula.."adik E dh de kwn ke" ku katakan tak tahu..
then secara tiba2 ku katakan ku ade kwn..kuang2..(jgn pk bukan2 yer).. tak lama tu cite pasal Sahabat H kat ayah.. die org T , belum bekerja... sekadar sembang2.. sekali lagi ditanya "kamu _u__ dia ke?".. oh may god..mmg serius xblh nk jwb sbb xleh nak sebut kOt.. kalau suh angguk ka geleng ka boleh la.. ok cukup la cita pasal E.M.N


3)KERETA
tgk la gambOr kete kat fb..Nak tahu gambo kete pe yg ayahda bekenan..sat na menggOOgle jap..



haa..nampOk tak?? Corolla... btw ku katakan terbekenan tgk mazda CX-5 , CX-3 , CX-7 ...ayahda kata "kete tinggi tu".. saya "ya, kete tu tinggi + panjang dia cam kete biase2 ni"... kete2 yg sgt2 nak cuba bwk skrg kete tinggi n pendek je..haha... kete tinggi+panjang dah bawak dah :) ... cukup disitu

4)INSURANS
MasOk bab insurans lak.. ade cite pasal ayah future cOusin ade jual insurans (PRUBSN INSURANS).. future cOusin means en tunang spupuku :) . Ada minta ayah beli insurans sebab ayah takde sakit lagi. mak dah tak boleh ambil insurans. Malangnya ayah said ayah dah tua nak beli insurans, yang muda sesuai la beli insurans..so stop je la takat tu

5)TUDUNG LABUH KOSHIBO + AWNING
Next, ckp pasal saya nak cari tudung Tudung Labuh KOshibO + Awning utk my mum. tOlOng cari je?tau tak ke nama.. ok sbb nya nak suh mak yang bayar.. sebab mahal..tak keje lg ni, xblh lg mak.. inshaALLAH akan dtg ye mak :).. ayah just smiling withOut talking and just hearing ^^,

Ok banyak juga hal yang dibualkan.. jarang2 dapat bual lama2 ngn ayah.. sekali bual ha.. ade gok kene ceramah..dgr je la..masa tu aku membisu je.. sbb dengar.. btw ayah lbh byk ceramah dr mak.. ayah tgk jam pukul 2.. terus minx diri utk tidO..ok tamat

panjang taip kali ni ha..
ok sekarang pun dah jam 3:30 am

minx diri dulu

wassalam~

WITHDAD-SOFA TST
TAIP-BEDROOM
19/3/2014








Tuesday, March 11, 2014

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe




Assalamualaikum..
Jom Join!! 
Mane tahu rezeki kite dpt mini powerbank ni..
almaklumla.. xda  powerbank lg.. kalau ana dapat pon ok jgk =)
jemput join segmen ni

Wednesday, March 5, 2014

GIVEAWAY JALINAN SILATURRAHIM NURAPPARELS

selamat berukhuwah

Saturday, March 1, 2014

KEEP CALM & WEAR HANDSOCKS

Assalamualaikum W.B.T

***
'Aku suka tengOk kau pakai handsOcks. Ada sesiapa ke yang suruh kau pakai?'
'Ada. Hati yang suruh. Untuk melengkapkan lagi penutupan aurat aku. Rasanya aurat yang satu ni agak terabai penjagaannya.' Sigh
'Alhamdulillah, serOnOk tengOk.'
Senyum. 
Perasaan tu bila kita tak mengharapkan apa-apa pandangan atau kOmen Orang, apa yang kita ada, cuma DIA. sebak. 
***
via Dr.Cinta Punye Belog~

berminat dengan handsOcks seperti yang tertera dibawah ni.. 
jOm dapatkan sebelum kehabisan di Nur Apparels (<--jemput jemput--="" like="" nbsp="">
berminat pm page Nur Apparels yer di https://www.facebook.com/messages/nurapparels ...